Hoe kan ik New Faith Network op mijn TV kijken?

Onze christelijke films en series kijk je gemakkelijk op je eigen TV. Hieronder leggen we per apparaat uit hoe jij naar je favoriete films en series kunt kijken op je eigen TV.

1. Smart TV-app

New Faith Network is nu ook te downloaden op jouw Smart TV. Dit kan op de volgende apparaten:

• Versies van tvOS 12.4.1 of hoger

• Versies van Android TV 7.1 of hoger

• Versies van Tizen 5.5 of hoger

• Versies van WebOS 4.0.0

De merken die gebruik maken van deze besturingssystemen zijn onder andere:

WebOS:

• LG televisies (sinds 2018)

Apple TV:

• Apple TV HD (4) 30 oktober 2015

• Apple TV 4K (5)  21 september 2017

Android TV:

• Sharp

• Sony

• Philips

• Nvidia Shield

• Xiaomi MiBox en MiBox S

Samsung TV:

• Tizen version 5.5 en hoger (sinds 2020)

Let op: niet alle apparaten van deze merken kunnen apps installeren, ook al zijn ze gemaakt na 2016/2017. Check de versie van je besturingssysteem om zeker te weten dat je TV dit ondersteunt.

1. Mediaspeler

Je kunt je favoriete films en series eenvoudig via een mediaspeler op je TV bekijken. Dit kan bijvoorbeeld met mediaspelers als:

• Chromecast

• Nvidia Shield

• Xiaomi MiBox

• MiBox S

• Apple TV

Streamen
De meeste mediaspelers zoals hierboven genoemd bevatten een ingebouwde Chromecast waardoor je net als met een gewone Chromecast de film of serie kan afspelen op je mobiel, tablet, en in het geval van een Apple TV ook met je MacBook, en via het icoontje het juiste apparaat kunt kiezen om naar te streamen (in het geval van Apple TV het icoontje).

Zorg er wel voor dat je TV op het juiste HDMI-kanaal staat ingesteld waar de mediaspeler ook op is aangesloten, en dat je enkel de laatste twee versies van de Google Chromecast kunt gebruiken.

Appstore
Daarnaast hebben enkele mediaspelers zoals de Nvidia Shield en Apple TV ook hun eigen Appstore waar de New Faith Network app rechtstreeks op te downloaden is.

1. Chromecast

Toch op je TV kijken maar geen smart TV? Dan kun je met een Chromecast je smartphone of tablet verbinden met je TV en je favoriete film, serie of spreker alsnog op de televisie afspelen. Wat je nodig hebt is een TV met een HDMI aansluiting, goede internetverbinding en een Chromecast.

1. Apple TV

Beschik je over een iPhone of iPad en heb je Apple TV? Dan kun je ook vanaf je telefoon of tablet via Apple Airplay kijken op je televisie.

1. HDMI kabel

Beschik je niet over de mogelijkheid van een Chromecast of Apple TV, dan kun je ook een laptop of PC via een HDMI kabel verbinden met je televisie. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een laptop of PC met een HDMI aansluiting.

Mocht je hulp nodig hebben, dan horen we dat graag! Neem contact met ons op door op de envelop rechtsonder te klikken.